уторак, 8. септембар 2015.

Прође прва недеља септембра


Прође прва недеља септембра. Не знам, како ви, али ја сам је једва преживела. Школа и вртић поново раде. Не знате колико сте срећне све које се враћате у стари колектив. Знате шта можете да очекујете. Ми смо пошле у први разред. Колико нових лица. Први утисак? Ау, треба да се дружимо 8 година! Сви се грчевито држимо познатих фаца, са непознатима немамо никакав контакт. Ово преживљавамо трећи пут.


Пре три године 31. јула 2012. године моја девојчица је прославила 3. рођендан великом журком у Топчидерском парку. И било је прелепо! Поздравила се са наметнутим другарима, децом наших пријатеља. У септембру је кренула у вртић на привикавање, у мешовиту групу и била је најмлађа. Из тог периода смо изабрали неколико другара са којима се дружимо све време.

Милица је ишла са нама и на пријем првака! Са Милицом се најчешће виђамо и она нам је најбоља другарица.






Из тог периода је и Ђорђе. Кратко се задржао у вртићу, само пар месеци, али су остали другари. Обожавају да се такмиче једно са другим, али то је тако здрав такмичарски дух, да их ја обожавам! Ђорђе је једини другар којег виђа и на мору. Имамо викендице у близини. Било би супер да Ђорђе дође у Рибникар следеће године. Ђорђе крајем децембра пуни 6. година. Требало би да се од друге половине септембра виђају и на француском.





Лену не виђамо тако често, што је безвезе, али када се видимо - супер се забавимо.


Прошле године, на журци за 5. рођендан, опростили смо се од вртићких другара. Тара нам је другарица управо од те журке. Она нам је као старија сестра, требало је да иду у исту школу. Но, превазићиће то њих две, ускоро. Виђаће се колико и раније - 2 пута недељно на балету и на енглеском (викендом) и барем још два пута недељно дружење код нас. Рођендан? Опет у природи, наравно, рођени смо у сред лета. Сада у Старом Кошутњаку.





Предшколска група? Шта да вам кажем. Нас 5 је из претходне групе, мешовите групе, ушушкане групе, где их никада није било више него 15, али имали су хор,




прешло у групу где нас је било званично 26 плус још 2-3 уписана накнадно. И увек их је било преко 20 у соби. Наша деца се никада нису уклопила у ову групу до краја. Њих две девојчице и три дечака су увек били заједно. Били би добра банда да су сада заједно у 1. разреду. Тара је сама у Вуку, Страхиња и Максим су у истом одељењу у Дринки, Реља је такође сам, ваљда у Дринки, предомишљали су се до самог краја, а сигурна сам да је требало да се упише у Рибникар. Моја девојчица је са једином новом другарицом од њих 26, у школи. Седе у истој клупи, наравно. Марта има пуних 7 година. Старија је мало више од годину дана од Милијане, преслатка једна девојчица са ставом. Поред Марте, помиње и Лолу. Једва чекам да је упознам!




Уколико сте се забројали, а ја обожавам бројеве, нарочито године, 31. јула ове године, напунили смо 6 година и лудо се забавиле са Милицом и Таром на Ади, па у Београдићу. Стигле смо и на ''Малце'', ту нам се придружио и Никола. Завршили сладоледом у Меку и свећицама на крофни. Прелеп дан!












Данас смо имали родитељски састанак. Друга недеља је започела, пишем вам утиске следећег понедељка.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...